torsdag 6 augusti 2009


Torsdag..veckorna går så fort. Äntligen har solen kommit tillbaka till oss. Igår var helt underbart väder trots detta bakade jag och barnen massor, det blev både bröd och bullar vilket var uppskattat av de kompisar som dök upp här. Det är härligt att ha huset fullt av barn..eller är de barn när de närmar sig tonåren? De är liksom mitt emellan. Kul hade de i alla fall. Storkillen var nöjd.

Idag skall vi hjälpa mormor med att städa, hon har åkt på ett rejält ryggskott så lite hjälp kan hon behöva. För övrigt blir det nog mest att vara ute. Det får bara torka upp lite, det har varit rejält med dagg i natt. Jag har lovat barnen att de skall få tälta så vi får väl bygga upp vår egen tältplats och leta reda på lite ficklampor, augusti mörkeret sänker sig över oss nattetid..



Idag har vi börjat planera för skolan, eller i alla fall för skolkläder. Storkillen behöver massor av nytt, han har dragit i höjden över sommaren. Det blev 3 par byxor, lite t-shirts, kallingar och ett par skor. Vad smidigt det är att handla över internet när man bor på landet. Allt finns bara några knapptryckningar bort. Hyfsat billigt blev det också strax under 1000 kronor, nu bara hoppas vi att det passar. Stortjejen har en lista på vad hon vill ha, men hon gillar att gå i affärer så det blir att ta henne in till stan i nästa vecka. Mellan killen ärver från höger och vänster och har den mest välfyllda garderoben av oss alla, men även han får väl ha lite nytt om inte annat gummistövlar.



Det ser lovande ut på gubbens jobb, vi håller tummar och tår för att han skall få förlägning på sitt kontrakt, varje månad är possitiv. Han trivs gott och det är varierande snickeri han får hålla på med det gör det hela ännu roligare.



Nej nu skall jag njuta av solen!